KUKA?

Olen turkulainen teatterintekijä ja kirjoittaja, syntynyt Orwellin vuonna. Kirjoitan fiktio- tai asiatekstiä, ohjaan, näyttelen, teen kuunnelmia, toimin tuotannollisissa ja hallinnollissa tehtävissä, tutkin historiaa... Heitä haaste, niin vastaan siihen.


Viime vuosina olen työskennellyt erityisesti arvostetun Grus Grus Teatterin projekteissa ohjaajan assistenttina, käsikirjoittajana ja näyttelijänä. Tällä hetkellä työskentelen Grus Grus Teatterissa hallituksen sihteerinä. Työstän myös valmiiksi turkulaisen Jo-Jo Teatterin historiikkia, jonka on tarkoitus ilmestyä vuonna 2025. 

Uusiin ja vanhoihin töihini voi tutustua portfoliossani, josta löytyy myös CV. 

Kuunnelmissa on oikeastaan teatteriurani juuret.

Kuunneltuani kuunnelmia ja äänikirjoja lapsesta saakka, kiinnostuin vähitellen myös teatterista. Olen itsekin kokeillut kuunnelmien tekemistä erilaisille alustoille, joten tunnen kuunnelman jokaisen työvaiheen ideasta toteutukseen. Radioteatterin kuunnelmien kuuntelijana olen intohimoinen, mutta vuosi vuodelta yhä kriittisempi - ammatin varjopuolia! Lempikuunnelmiani ovat esimerkiksi Elmo (1977) ja Linnunradan käsikirja liftareille (1984 - 1995). Suomalaisen kuunnelman historiaan olen perehtynyt laajasti.

Taideakatemian opinnäytetyöni aiheesta on luettavissa täältä.

Taiteista seuraan aktiivisiimmin kirjallisuutta, teatteria, elokuvia, kuunnelmia ja tv-sarjoja. Käyn mielelläni myös taidenäyttelyissä.

Tv-sarjoista minuun ovat ehkä merkittävimmin vaikuttaneet Monty Python, The Wire, The Prisoner ja Cracker. Viime aikojen lempisarjoja on Successon, originaali yhdistelmä komediaa ja tragediaa.

Lempielokuvani tittelistä kamppailevat ainakin Terry Gilliamin Brazil ja Alfred Hitchcockin Takaikkuna. Vaikutuksen tehneistä elokuvaohjaajista mainittakoon myös Luis Bunuel, David Fincher, Billy Wilder, Quentin Tarantino ja Stanley Kubrick.

Lempikirjailijoitani ovat Harold Pinter ja Juhani Peltonen - molempien näytelmiä olen ohjannut ja näytellyt. Yksittäisistä lukukokemuksista keskeisempiä lienevät Mika Waltarin Sinuhe ja Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan - siinä kaksi kirjaa joiden ääreen voin palata yhä uudestaan niin että löydän joka kerralla jotain uutta. Luen ahkerasti elämäkertoja ja historiaa käsitteleviä teoksia. 

Luonto ja siellä oleilu on minulle vapaa-aikana tärkeääVaikka olenkin syntyperäinen kaupunkilainen, lapsuuden maaseutukesät ovat jättäneet minuun pysyvän jäljen.