BLOGI

Teatteriarvostelu.

Levätkää rauhassa, komisario Palmu. Käsikirjoitus: Mika Waltari - Joel Elstelä. Ohjaus: Panu Raipia. Tampereen komediateatteri. 18.9. klo 14.

Elämässä on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, että näiden sivujen ja tämän blogin päivittäminen on jäänyt harmittavasti katveeseen. Sitä asiaa on aika ryhtyä korjaamaan! Vaikka vain päivittämällä mitä taiteelliseen elämääni kuuluu.

Italialainen kirjailija Giovanni Boccaccio kirjoitti joskus 1300-luvulla teoksen Decamerone, joka sijoittuu ruttoaikaan ja koostuu tarinoista, joita ruttoa paossa olevat ihmiset kertovat toisilleen. Toisin sanoen yhteydet Korona-aikaan ovat ilmeiset. Decameronesta polveutuu proosan alalaji, novelli.

Tänä keväänä pirkkalalainen draamapedagogi...


Vitanovan seikkailut - livekuunnelman käsikirjoitus on vihdoin valmis ja kuunnelman kolmi (vai neli?) henkinen työryhmä kokoontui tänään etänä ensimmäiseen läpilukuun. Enää noin puolitoista viikkoa suoraan lähetykseen, joka tapahtuu Turun Wappuradion taajuudella 29.4 klo 18 - 20. Ollaan kuulolla!

Julkaistu alunperin Facebookissa 18.4.2020

Olen kuunnellut kuunnelmia varsin paljon viime aikoina, kiitos Yle Areenan, jossa on ollut viime vuosina kiitettävästi runsaasti ja monipuolisesti kuunnelmia kuunneltavaksi. Mistä taas kiitos Ylen ja tekijäjärjestöjen sopimukselle, joka sallii yli viisi vuotta vanhojen, omatuotantoisten ohjelmien julkaisemisen.

"Vitanovan seikkailut - livekuunnelma" on kuunnelma, joka esitetään suorana lähetyksenä Wappuradiossa 29.4 klo 18 - 20... jos kohtalo ja korona suinkin suovat. Tämä blogi seuraa muun muassa millaisia ajatuksia livekuunnelman tekoprosessi minussa herättää.

Turun Taideakatemiassa opiskellessani opettajat kehottivat perustamaan sähköisen portfolion ja muutenkin ajatus omista nettisivuista on vuosia kaihertanut mielen perukoilla. Vuosia sitten kyllä pidin hetken leffa-aiheista blogia, ja kun viime kesänä kokeilin teatteriesitykseen liittyvän nettisivun pitämistä, alkoi ajatus omista nettivuista...